NIEUWS

jul 8, 2024

Trots op werken met je handen!

Over het algemeen is het zo: wie goed kan leren gaat naar het hbo of naar de universiteit. Maar wat als je liever met je handen werkt? In onze visie zou iedereen werk moeten doen waar hij of zij voldoening uit haalt. Je diploma is niet het belangrijkste. Waar het om zou moeten draaien: heb je plezier in je dagelijks werk? Ben je er trots op?
Joeri beton storten

JOERI’S VERHAAL: EEN BETONPOMPMACHINIST MET EEN HBO-DIPLOMA

Begin 2023 ging onze betonpompmachinist Joeri viraal op LinkedIn met zijn statement dat er niks mis is met fysiek werk. Zijn post kreeg tienduizenden likes en reacties, en hij verscheen in verschillende kranten en op tv. Joeri heeft een hbo-diploma commerciële economie en werkt naast zijn kantoorbaan meerdere dagen per week bij ons als betonpompmachinist.

HBO’ER IN DE BOUW

Toen Joeri nog op de havo zat, werkte hij al bij RvR Betonpomp Verhuur. “Ik begon als hulpje, maar ik kon vrij snel machinist worden. Ik vond het werk ontzettend leuk. René van Rijs (oprichter van RvR Betonpomp Verhuur) is mijn oom, dus daarom ben ik hier terecht gekomen. Tegelijkertijd vonden mijn ouders het belangrijk dat ik wel zou gaan studeren, zodat ik altijd een papiertje zou hebben, om op terug te vallen. Sommige mensen denken nog steeds dat werken met je handen minderwaardig is vergeleken met een kantoorjob. Daar denk ik zelf anders over. Ik haal veel voldoening uit fysiek bezig zijn. Helaas zijn er in de maatschappij nog steeds hardnekkige vooroordelen over werken in de bouw. Sommige mensen zien praktische beroepen als minderwaardig. Zo kreeg ik regelmatig de vraag: Beton storten? Dat is toch niet iets om voor de rest van je leven te doen?”

Joeri vertelt zijn verhaal onder andere in de Metro en het AD.

EEN WERKDAG VAN JOERI

BIJ RVR BETONPOMP VERHUUR IS IEDEREEN WELKOM!

Ook mensen met een hbo- of universitaire opleiding zijn van harte welkom bij RvR Betonpomp Verhuur. Of je nu betonpompmachinist wil worden of als tweede man op een betonpomp aan de slag wil, iedereen die gemotiveerd is, kan bij ons een plek vinden. Bekijk onze actuele vacatures voor meer informatie. Onze medewerker Joeri van Vreeswijk, met een hbo-diploma commerciële economie, is hiervan het levende bewijs: “Waarom zou je niet met je handen mogen werken als je daar de meeste voldoening uit haalt?”, aldus Joeri.

DE POST VAN JOERI

Er is niks mis met werken met je handen.

Ik heb jarenlang in een tweestrijd met mijzelf gezeten omdat ik Commerciële Economie studeerde aan de Hogeschool Leiden, maar ik het gelijktijdig ook enorm naar mijn zin had als betonpompmachinist bij RvR Betonpomp Verhuur; twee compleet verschillende vakgebieden.

Al sinds het afronden van de middelbare school heb ik gemerkt dat er neerbuigend wordt gedaan naar werken met je handen. Ik heb vaak het gevoel gehad dat ik mijzelf moest verantwoorden naar vrienden, kennissen en familie, terwijl ik zelf heel tevreden ben met het werk. Gek toch?

Er is niks mis met het stimuleren van jongeren om een opleiding te volgen, maar dit moet niet gedaan worden door beroepen die geen opleiding vereisen, als minderwaardig te bestempelen. Voor een goed werkende samenleving hebben we immers elkaar nodig.

Als zelfstandig ondernemer krijg ik de vrijheid om mijn eigen verdeling aan te houden, waardoor ik niet meer in tweestrijd met mijzelf ben. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en te bewegen, maar daarnaast heb ik ook een passie voor cryptocurrency, marketing en dataanalytics, waardoor ik ook bij Allesovercrypto als product owner mijn ei kwijt kan.

Momenteel kies ik ervoor om 50% op kantoor te werken, en 50% buiten op de bouw aan de slag te zijn, maar dit is voor iedereen anders. De een is liever de hele week met zijn handen aan het werk, terwijl de ander veel voldoening haalt uit het sparren met collega’s op kantoor.

Het punt is, er is geen “slechte” beroepskeuze, zolang je maar plezier of voldoening haalt uit je werk en je daarmee je steentje bijdraagt aan de samenleving. Dus laten we met zijn allen waardering hebben voor elkaar, of je nou bouwvakker, arts, vrachtwagenchauffeur of advocaat bent.

Lees zijn post op LinkedIn hier.

ONDERWERP: NIEUWS | OVER ONS
TAGS:

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact met één van onze vakmensen op voor advies!

blogs en projecten

Ontdek meer tips, tricks en andere betonfeitjes!

offerte algemeen

Van kleine renovaties tot grootschalige constructies. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor jouw volgende project!

offerte schuimbeton

Schuimbeton nodig voor je volgende project? Vraag eenvoudig een offerte bij ons aan!