Werkzaamheden Zakelijk
Betonvloeren
en druklagen
Er zijn veel verschillende soorten betonvloeren. Deze hebben elk weer andere voordelen en toepassingen. Wij kunnen de meeste soorten beton storten en nemen graag de complete stort uit handen. Om duidelijk te hebben welke soorten vloeren er zijn, lichten wij de meest gangbare vloeren toe. Als je meer vragen hebt over een bepaalde vloer, neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.
soorten betonvloeren
Er zijn veel verschillende soorten betonvloeren. We spreken over constructievloeren, dekvloeren en eindvloeren. Elke vloer heeft weer verschillende voor- en nadelen. Op deze pagina lichten we de meest gangbare vloeren uit. Staat jouw vloer er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden. Naast het storten van betonvloeren kunnen wij ook zorgen voor de afwerking en de betonlevering. Wil je weten welke betonvloer het beste past bij jouw project? Neem ook dan contact met ons op, we geven je graag advies.
BETONVLOER
Bij het kiezen van het juiste type betonvloer voor jouw project zijn verschillende factoren van belang. Denk bijvoorbeeld aan de vrije opbouwhoogte, de locatie, het beoogde gebruik en de gewenste afwerking. Bij ons kun je terecht voor zowel kleine als grote betonvloeren. Of het nu gaat om een grote bedrijfshal of een tuinterras; we staan klaar om je te assisteren. Ook beton in een specifieke kleur of afwerking is mogelijk; informeer gerust naar de mogelijkheden.
Druklaag
Een druklaag is een in het werk gestorte laag van beton op een balk en broodjesvloer of als een afwerklaag op een kanaalplaatvloer. De eisen die worden gesteld aan een druklaag, zijn afhankelijk van de situatie. Meestal is een druklaag tussen de vijf en tien centimeter dik en wordt deze versterkt met wapeningsstaal. Hierdoor wordt de draagkracht vergroot en wordt de kans op scheurvorming kleiner. Druklagen zijn vooral geschikt voor vloeren die worden blootgesteld aan zware belastingen, zoals industriƫle vloeren, parkeergarages en kantoorgebouwen.
Zandcementvloer
Een zandcementvloer wordt vaak gebruikt als ondervloer voor tegels, parket of tapijt. De vloer is zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Ook is de vloer relatief laag in kosten. Het grootste minpunt van een zandcementvloer is de droogtijd. Wij hanteren als tijdsduur een centimeter per week. Dit kan een groot nadeel zijn als er sprake is van tijdsdruk bij het (ver)bouwen. Als de vloer eerder droog moet zijn, is het mogelijk om een droogtijdversneller toe te voegen aan het mengsel. Dit zorgt voor aanzienlijke tijdswinst. Hoeveel tijd dit precies scheelt, bespreken we graag in een adviesgesprek. Een zandcementvloer is daarnaast scheurgevoelig bij onvoldoende voorzorgsmaatregelen en ook de aanleg is arbeidsintensief. Wij doen het storten van zandcementvloeren niet zelf, maar we kunnen dit met behulp van onze partners wel voor je verzorgen.
Eco2floor of cemfloor
Deze twee gietdekvloeren zijn vervangers van de traditionele zandcementvloer. Arbotechnisch zijn ze een grote verbetering en ook de isolatiewaarde is sterk verbeterd in vergelijking met de zandcementvloer. Beide typen gietdekvloeren kennen een snelle installatie, korte droogtijd en zijn vaak beloopbaar na 24 uur.
Wil je meer weten over een Eco2floor of Cemfloor? Klik dan hier.
Egalinevloer
Een egalinevloer is zelfnivellerend, biedt een perfect vlak oppervlak en is daarmee ideaal voor ruimtes zoals kantoren of showrooms waar een strakke en egale vloer gewenst is. Let op: een egalinevloer kan niet als eindvloer gebruikt worden. Bovenop deze vloer dient altijd nog een extra laag te komen, zoals tapijt, laminaat, parket, tegels of een andere vorm van vloerbedekking. De egalinevloer is daarnaast uitermate geschikt voor het repareren of het uitegaliseren van een beschadigde (beton)vloer. Het gieten van een egalinevloer doen wij niet zelf, maar dit kunnen wij wel van A tot Z verzorgen.
Anhydrietvloer
Een anhydriet dekvloer, ook wel calciumsulfaatvloer genoemd, is een zelfnivellerende dekvloer. Het wordt vaak gebruikt in woonhuizen, bedrijfspanden of andere gebouwen. Anhydrietvloeren bieden een egale en gladde afwerking, hebben uitstekende warmtegeleidende eigenschappen en verminderen de kans op scheurvorming. Daarom is deze vloer ook erg geschikt voor grote oppervlaktes. De vloer heeft naast een hoge druk- en buigsterkte ook overal een gelijke sterkte en heeft geen wapeningsnet nodig. Het nadeel van een anhydrietvloer is dat het niet geschikt is voor vochtige ruimtes. RvR Betonpomp Verhuur kan deze vloer in hoog tempo storten en de vloer is na 24 uur al beloopbaar, wat het een snelle optie voor dekvloeren maakt.
Ben je benieuwd hoe dit er in de praktijk uit ziet? Klik dan hier.
Betonvloer afwerken
Bij het afwerken van een nieuwe betonvloer heb je diverse opties. Wij kunnen dit met de hand doen of met behulp van een (vlinder)machine. Ook is het mogelijk om de betonvloer te polijsten. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn en wat wij voor jou kunnen betekenen? Klik dan hier.
HEB JE OOK AL EENS GEHOORD VAN…
DE RVR TOTAALVLOER!
Wil je besparen op je energiekosten? Heb je last van kou, vocht of schimmelvorming vanuit de kruipruimte? Wij hebben de oplossing! RvR Betonpomp Verhuur biedt namelijk de complete service voor de realisatie van een nieuwe, isolerende vloer mƩt schuimbeton in zes stappen:
Stap 1: Het verwijderen van de oude houten balkenvloer;
Stap 2: Het plaatsen van plastic bouwfolie op de vloer en tegen de wanden;
Stap 3: Het plaatsen van piketpaaltjes;
Stap 4: Schuimbeton storten;
Stap 5: Plaatsen van vloerverwarming;
Stap 6: Het storten van de dekvloer.
Hoe werkt het storten van een zandcementvloer?
Een zandcementvloer is een stevige en betaalbare dekvloer. Geschikt voor nieuwbouw, renovaties en industriƫle toepassingen en ideaal in combinatie met vloerverwarming. De aanleg van de vloer is arbeidsintensief en werkt anders dan beton storten. Wij storten zelf geen zandcement, maar doen dit in combinatie met ƩƩn van onze partners. Bekijk het filmpje voor meer informatie!
in de praktijk
betonvloer storten
Wij begrijpen dat bereikbaarheid soms een uitdaging kan vormen op bepaalde bouwplaatsen en dat zwaar verkeer niet altijd in de buurt kan komen. Maak je geen zorgen, met onze moderne betonpompen en -mixers kunnen we werkelijk op elke locatie beton storten. Daarnaast maken onze compacte betonpompen het storten van betonvloeren extra efficiƫnt. Met handzame slangen werken we snel, nauwkeurig en leveren we hoogwaardige resultaten. En na afronding van de klus zorgen we ervoor dat alles netjes wordt opgeruimd en, indien nodig, spuiten we de straat schoon. Zo kun jij je richten op de kern van je project, terwijl wij zorgen voor een vlekkeloze uitvoering van het betonwerk.
Voordat we beginnen bespreken we welke betonpomp het meest geschikt is voor jouw klus. Ben je hier zelf nieuwsgierig naar? Doe dan onze test. Heb je nog geen beton besteld? Dit kunnen wij voor je regelen. Daarnaast kunnen we je ook helpen bij de afwerking, informeer naar de mogelijkheden.
ONTDEK DE VOORDELEN
LAAT OOK DE BETONLEVERING AAN RVR BETONPOMP VERHUUR OVER!
EĆ©n aanspreekpunt: met korte lijnen voor je betonstort van A tot Z!
Snelle en voordelige levering: dankzij onze samenwerking met betoncentrales in heel Nederland.
Beton op maat: wij weten precies welk betonmengsel het beste past bij jouw project.
TERUGBELVERZOEK
LIEVER PERSOONLIJK
ADVIES?
Neem contact op met Wim van den Oever