NIEUWS

jun 25, 2024

Advies voor beton storten in warm weer

Deze week lopen de temperaturen verder op, lekker hoor! Maar wel een reden om extra maatregelen te nemen om de kwaliteit van onze betonprojecten te waarborgen. Beton wordt tijdens het warme weer namelijk veel sneller hard en droogt eerder uit, hierdoor is de kans op scheurvorming groter. Daarom hebben we de belangrijkste maatregelen en adviezen onder elkaar gezet. Neem vooral een kijkje, dit kan heel nuttig zijn als we samenwerken!
Beton in de zomer maatregelen

1. VOORBEREIDING

  • Ondergrond bevochtigen: Houd de ondergrond vochtig om uitdroging van het beton te voorkomen.

2. TIJDENS HET STORTEN
  • Gebruik van vertragers: Indien nodig kunnen we met de betoncentrale afspreken om een vertrager te gebruiken in het mengsel. Zo kunnen we de verwerkbaarheid verlengen en wordt het beton minder snel hard.
  • Directe zon vermijden: We storten het beton bij voorkeur niet in direct zonlicht om versneld uitdrogen te voorkomen. Je kunt de stortlocatie beschermen door bijvoorbeeld een tent te plaatsen of goed na te behandelen door de vloer nog een aantal uren te blijven bevochtigen, nadat het is gestort.

3. NABEHANDELING

  • Vochtig houden: Het beton moet na het storten vochtig gehouden worden om snel uitdrogen en scheurvorming te voorkomen.
  • Nabehandelen: We beginnen tijdig met het afwerken van het beton om een optimale kwaliteit te waarborgen.

4. MONITOREN EN CONTROLE

  • Druksterkte ontwikkeling: De druksterkte moet regelmatig gecontroleerd worden.
  • Scheuren vermijden: We vermijden temperatuurschokken door bij de nabehandeling water te gebruiken van dezelfde omgevingstemperatuur. (Geen koud water dus).

Deze maatregelen helpen om betonprojecten tijdens hete dagen succesvol en zonder problemen uit te voeren. Bij vragen of behoefte aan advies staan we altijd klaar om te helpen.

Betonhuis heeft een poster ontwikkeld om bovenstaande maatregelen te visualiseren. Bekijk de poster hier!

TAGS:

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact met één van onze vakmensen op voor advies!

blogs en projecten

Ontdek meer tips, tricks en andere betonfeitjes!

offerte algemeen

Van kleine renovaties tot grootschalige constructies. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor jouw volgende project!

offerte schuimbeton

Schuimbeton nodig voor je volgende project? Vraag eenvoudig een offerte bij ons aan!