Werkzaamheden Particulier
schuimbeton
Misschien wist je nog niet af van het bestaan van schuimbeton, maar vergis je niet: steeds meer mensen kiezen hiervoor. Schuimbeton kan je niet overal voor gebruiken, het is geen vervanging voor ‘traditioneel beton’. Het wordt voornamelijk ingezet als isolatiemiddel, opvulmiddel of bij gewichtsbesparing. Hoe je schuimbeton precies kunt gebruiken in jouw klusproject lees je hier.
POPULAIR ISOLATIEMIDDEL
Je kunt je vloer op verschillende manieren isoleren. Denk bijvoorbeeld aan EPS of steenwol, maar heb je wel eens gehoord van schuimbeton? Een ontzettend populair isolatiemiddel en dat is niet zonder reden. Schuimbeton is een mengsel van cement, water en schuim. Als je al deze ingrediënten mixt krijg je een schuimende, grijze massa. Het schuim in deze samenstelling zorgt voor een lichtgewicht eindproduct in vergelijking met traditioneel beton dat daarbij ook erg goed isoleert. Het wordt voornamelijk ingezet als isolatie en vulmiddel op en onder vloeren, maar heeft ook andere toepassingen.
Stel je voor: je hebt een huis gekocht of woont er al een tijdje, en je begint te merken dat er kou vanuit de kruipruimte omhoog trekt. Het kan ook zijn dat je last hebt van onaangename geuren, schimmels of een vochtprobleem. Schuimbeton kan dan de oplossing bieden. Neem gerust een kijkje bij de RvR Totaalvloer voor meer informatie!
SPECIFICATIES
schuimbeton
droogtijd
Schuimbeton is in de meeste gevallen al na twee of drie dagen beloopbaar, maar de droogtijd is afhankelijk van de dikte van het schuimbeton, de luchtvochtigheid en de temperatuur in de kamer. Wij geven je graag passend advies, zodat de vloer klaar is voor de volgende (dek)laag.
dikte
De dikte van een laag schuimbeton begint bij 10 tot 50 centimeter welke in één fase is aan te brengen. Dit materiaal kan in bijna elke laagdikte worden aangebracht. Vanaf 50 centimeter is het noodzakelijk om het beton in twee of meerdere fases aan te brengen. Heb je twijfels over de benodigde laagdikte? Wij kunnen de maten van de woning of bedrijfsruimte inmeten.
werkzaamheden
Waar gebruik je schuimbeton voor?
Particulieren gebruiken schuimbeton voornamelijk om de ruimte onder de vloer (kruipruimte) te isoleren. Schuimbeton kan je niet overal voor gebruiken, het is geen vervanging voor ‘traditioneel beton’. Een aannemer kan ons ook inschakelen om schuimbeton toe te passen bij een zakelijk project, denk bijvoorbeeld aan een fundering, vullaag of zwembadrand. Ben je hierin geïnteresseerd klik dan hier.
Vloerisolatie
In oudere huizen kom je vaak nog een oude, houten vloer tegen op de begane grond. Vaak zie je dat particulieren last hebben van vochtproblemen of houtrot. Dit leidt tot nare luchtjes en schimmelvorming. Daarnaast tast het ook de isolatiewaarde aan, met als gevolg tocht en een hoge energierekening. Als je de houten vloer verwijdert en de kruipruimte vol stort met een laag schuimbeton ben je van dit probleem af. Je hebt zo geen last meer van vocht en rot en de woning krijgt zo een beter energielabel.
Waarom kiezen voor schuimbeton?
Geen last meer van vocht, schimmels en onaangename geuren;
Zeer hoge isolatiewaarde, wat resulteert in lagere energiekosten;
Verbetering van het energielabel van je woning;
Comfortabele binnentemperatuur, het hele jaar door;
Mogelijkheid om subsidie aan te vragen;
Voordeliger en sneller uitvoerbaar dan andere isolatiematerialen;
Geen zorgen meer; eenvoudig en snel geregeld.
Kortom, schuimbeton biedt tal van voordelen voor een comfortabel en energiezuinig huis!
in de praktijk
Hoe werkt schuimbeton storten?
Voordat schuimbeton wordt gestort, moet de ondergrond goed worden voorbereid. Als we schuimbeton storten in de voormalige kruipruimte is het van belang dat alle leidingen en elektra goed is aangesloten en vast ligt. Daarna is het van belang dat er op de vloer en tegen de wanden plastic bouwfolie wordt geplaatst. Hier kunnen wij je ook bij helpen. Ook worden er meerdere piketpaaltjes geplaatst om de hoogte aan te geven van de te storten laag schuimbeton.
Lees meer
Het schuimbeton wordt aangebracht met behulp van onze schuimbetonpomp. Er is geen betonmixer nodig, want deze pomp is als het ware een soort schuimfabriek op wielen. Op locatie mengen wij de ingrediënten voor het schuimbeton, waaronder cement, water en schuimmiddel. Vervolgens leggen wij de slangen uit naar de stortlocatie. Het schuimbeton wordt gelijkmatig gestort over het oppervlak dat moet worden gevuld. In de meeste gevallen is schuimbeton al na twee of drie dagen beloopbaar, maar om zeker te weten of schuimbeton klaar is voor de volgende (dek)laag hangt af van meerdere factoren. Wij geven hier graag advies over.
Hoe werkt schuimbeton storten? Een kijkje achter de schermen
De telefoon gaat... Het is een schuimbetonklus! Gerwin en Wesley staan meteen in de startblokken. Neem een kijkje achter de schermen.
RVR BETONPOMP VERHUUR
SCHUIMBETON: DUURZAAM EN EFFICIËNT
Schuimbeton: Duurzaam en Efficiënt met RvR Betonpomp Verhuur
Bent u op zoek naar een betrouwbare en duurzame oplossing voor funderingen, vloeren of isolatie? Dan is schuimbeton dé ideale keuze! Bij RvR Betonpomp Verhuur zijn wij gespecialiseerd in het leveren en verpompen van hoogwaardig schuimbeton, perfect afgestemd op uw bouwproject.
Wat is schuimbeton?
Schuimbeton is een lichtgewicht, isolerend betonmengsel dat ontstaat door het toevoegen van een schuimmiddel aan een cement-water mengsel. Het resultaat is een sterk, goed isolerend materiaal dat veelzijdig ingezet kan worden in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Dankzij de unieke eigenschappen is schuimbeton een populaire keuze voor funderingen, vloerisolaties en als aanvulling bij ophogingen.
De voordelen van schuimbeton
Kiezen voor schuimbeton van RvR Betonpomp Verhuur betekent profiteren van vele voordelen:
- Licht en sterk: Door de luchtbelstructuur is schuimbeton aanzienlijk lichter dan traditioneel beton, terwijl het voldoende draagkracht biedt.
- Uitstekende isolatie: Schuimbeton heeft een hoge thermische isolatiewaarde, wat helpt bij het besparen op energiekosten.
- Vloeibaar en zelfnivellerend: Door de vloeibare samenstelling is het makkelijk aan te brengen en egaliseert het zichzelf, ideaal voor lastige ruimtes.
- Duurzaam en milieuvriendelijk: Het productieproces en het materiaal zijn minder belastend voor het milieu dan veel andere bouwmaterialen.
Waar wordt schuimbeton voor gebruikt?
Schuimbeton is zeer veelzijdig en wordt toegepast in verschillende situaties. Enkele veelvoorkomende toepassingen zijn:
- Vloerisolatie: Schuimbeton werkt perfect als isolatielaag onder vloeren in woningen en bedrijfspanden.
- Funderingen: Door de sterke en stabiele basis is schuimbeton ideaal voor het aanleggen van funderingen.
- Aanvullingen bij ophogingen: Bij infrastructuurprojecten kan schuimbeton gebruikt worden voor het ophogen van terreinen.
Waarom kiezen voor RvR Betonpomp Verhuur?
RvR Betonpomp Verhuur beschikt over de expertise en apparatuur om uw schuimbeton snel en professioneel aan te brengen. Onze ervaren medewerkers zorgen voor een nauwkeurige installatie, waardoor u altijd verzekerd bent van het beste resultaat. Wij bieden oplossingen op maat voor zowel kleine als grote projecten, en adviseren u graag over de mogelijkheden en voordelen van schuimbeton.
Neem contact op voor een vrijblijvende offerte
Wilt u meer weten over de toepassingen van schuimbeton of bent u benieuwd naar de kosten? Neem dan vandaag nog contact op met RvR Betonpomp Verhuur. Onze experts staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van een op maat gemaakte offerte. Bel ons of stuur een e-mail, en ontdek wat schuimbeton voor uw project kan betekenen!
TERUGBELVERZOEK
LIEVER PERSOONLIJK
ADVIES?
Neem contact op met Peter van der Werff.